Vi er en komplett servicebedrift for dekk og dekkrelaterte produkter. I våre flotte lokaler med sin moderne maskinpark tilbyr vi et mangfold av tjenester, som blant annet hjulutrustning, montering, dekkhotell, pigging og reparasjoner.

Om tjenesten du er på jakt etter ikke er listet, så vær vennlig å ta kontakt for videre hjelp/informasjon.

 

Praktisk informasjon om dekk:

Dekkene på en personbil har et «avtrykk» mot veien som tilsvarer fire håndflater. Disse gir deg den kontakten med underlaget som gjør at du kan akselerere, bremse og svinge- så lenge grepet er større enn den belastningen du utsetter dem for.Er belastningen større enn grepet så mister dekkene «taket» i underlaget, og du risikerer å havne i farlige situasjoner. Gode dekk er altså et rent sikkerhetsutstyr, på linje med sikkerhetsbelter, ABS-bremser og lignende.Du kan selv kontrollere to av de VIKTIGSTE tingene som bestemmer hvor godt dekkene dine er: Mønsterdybde og Lufttrykk. Minste LOVLIGE mønsterdybde på sommerdekk er 1,6 millimeter, mens vinterdekkene skal ha minimum 3 millimeter. Målinger viser imidlertid at grepet er betydelig redusert ved slike mønsterdybder, slik at vår anbefaling er å bytte dekkene ved 3 millimeter på sommerdekk og 5 millimeter på vinterdekk. Lufttrykket har avgjørende betydning både for grep, støy og slitasje. Dette sjekker du både enkelt og helt gratis på nærmeste bensinstasjon, korrekt lufttrykk finner du enten på innsiden av tanklokket, på en plakat på bensinstasjonen eller i bilens instruksjonsbok.For lite luft gir øket dekkslitasje, mer rullemotstand og høyere drivstofforbruk, samtidig som stabiliteten i svinger blir dårligere. Har du for mye luft så øker også dette faren for feilslitasje, samt at veigrepet blir dårligere. Å sjekke lufttrykket er det enkleste og viktigste du kan gjøre for dekkene dine!

Velger du å kjøre med piggfrie vinterdekk på sommerstid så gjør du ikke noe ulovlig, men vær da klar over at du har både dårligere stabilitet og lengre bremselengder enn med sommerdekk- særlig på vått føre. Vi anbefaler IKKE å kjøre med piggfrie vinterdekk i sommermånedene.

Praktisk informasjon om felg:

Hvis du ønsker å gi bilen din et litt mer «sporty» utseende så kan du velge blant et utall ettermarkedsfelger i ulike design og utførelser.
Fagdekks forhandlere har et rikt utvalg, og kan vise deg flere modeller som passer til din bil.Vær klar over at det er mange ting som skal taes hensyn til, det finnes ulike størrelser og bredder, samt at både bolteplasseringen og felgens påvirkning på bilens sporvidde (innpress) bestemmer hvilke felger du lovlig kan bruke på din bil.
Ta kontakt med oss, så får du fagmessig hjelp til å velge nye felger til akkurat ditt kjøretøy.

    Ved å bruke dette skjemaet godtar du lagring og håndtering av dataene dine på denne nettsiden